“Wij hebben elkaar nodig en vinden dat iedereen mee moet kunnen doen.”

Hart Voor Heerenveen

Kuiper Verzekeringen draagt Hart voor Heerenveen een warm hart toe. Hart voor Heerenveen is een digitale marktplaats waar ondernemers en maatschappelijke organisaties handelen in maatschappelijke betrokkenheid. Ondernemers kunnen goederen, materialen, professionele producten en diensten gratis of tegen gunstige voorwaarden aanbieden aan maatschappelijke organisaties. Jaarlijks organiseert Hart voor Heerenveen een Meet & Match event. Tijdens dit netwerkevent ontmoeten Heerenveense bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Kuiper Verzekeringen was in 2019 voor de tweede maal hoofdsponsor van dit event. Als onderdeel van onze Heerenveense gemeenschap willen wij graag maatschappelijk betrokken zijn bij Heerenveen.

Skûtsjesilen

Kuiper Verzekeringen is als ‘vriend’ sponsor van het merendeel van de skûtsjes die jaarlijks deelnemen aan het traditionele skûtsjesilen. De bekende Friese sport is een ander woord voor wedstrijdzeilen met vrachtschepen, ook wel platbodems genoemd. Jaarlijks in de maanden juli en augustus staat Friesland twee weken lang in het teken van het skûtsjesilen. Tijdens het kampioenschap strijden veertien skûtsjes op de Friese wateren om de kampioenswimpel. Kuiper Verzekeringen heeft een bijzondere band met de Gerben van Manen, het skûtsje van Heerenveen. Jacco Kuiper is vertegenwoordigd in het bestuur van het skûtsje van Heerenveen.

Het Gewest Fryslân

Kuiper Verzekeringen is sponsor van het Gewest Fryslân. Het Gewest Fryslân begeleidt en faciliteert talentvolle geselecteerde schaatsers bij hun verdere ontwikkeling. Kuiper Verzekeringen heeft een sterke band met de schaatsport en met het ijsstadion Thialf. In het monumentale pand van Kuiper Verzekeringen is ooit de Koninklijke IJsclub Thialf opgericht. Het bestuur vergaderde in het pand aan de Herenwal. Nog steeds draagt de vergaderzaal de naam De Schaatskamer.

Museum Belvédère

In Vorstelijk Oranjewoud, de voormalige buitenplaats van de Friese tak van de adellijke Nassau-familie is sinds 2004 Museum Belvédère gevestigd. Dit museum voor moderne en hedendaagse kunst biedt onder meer onderdak aan kunstwerken van belangrijke Friese schilders als Jan Mankes, Thijs Rinsema, Tames Oud, Gerrit Benner, Boele Bregman, Willem van Althuis en Sjoerd de Vries. In haar ruim vijftienjarige bestaan heeft Belvédère een grote eigen collectie opgebouwd. Naast deze vaste collectie zijn er ook wisselende exposities. Kuiper Verzekeringen is liefhebber van kunst, wij dragen graag bij aan een stuk verbinding met kunst, architectuur en Heerenveen.

Meer weten over onze maatschappelijke betrokkenheid?

Wilt u meer weten over de maatschappelijke betrokkenheid van Kuiper Verzekeringen of heeft u een vraag? Neemt u dan contact met u op.