Elektroboot of hybride boot verzekeren

U kunt pas écht zorgeloos van uw elektroboot of hybride boot genieten als u daarvoor een goede verzekering heeft. Door onze ruim 70 jaar ervaring in het verzekeren van watersport en vaartuigen is Kuiper Verzekeringen specialist op dit vakgebied. Als geen ander kennen wij de risico's die aan uw passie zijn verbonden en hoe wij deze samen met u het beste kunnen voorkomen en beheersen.

Verzekering voor elektrische boten ontwikkeld door watersport­specialisten

De ontwikkelingen op het gebied van elektroboten en hybride boten hebben het laatste decennium bepaald niet stilgestaan. Elektrisch varen is dan ook helemaal van deze tijd en wordt steeds populairder. Voor veel mensen is het milieu een belangrijke reden om over te stappen naar een boot met een elektrische motor. Ook spelen zaken als geluidloos varen en eenvoudig te bedienen vaak mee. En een elektrische boot is bijzonder toekomst proof. Wanneer u schade heeft, vergt dit vaak specialistische kennis. Onze ervaren schadebehandelaars weten alles van boten en helpen u hier graag mee. 

Elektrische boot verzekeren

Veel trotse eigenaren van een elektrische boot hebben al gekozen voor de pleziervaartuigenverzekeringen van Kuiper Verzekeringen. U geniet hiermee van een aantrekkelijke premie. De WA/cascoverzekering biedt u verder het volgende:

  • De cascopremie wordt berekend op basis van de dagwaarde in plaats van de hogere nieuwwaarde;

  • U krijgt tot maximaal 50% no-claimkorting;

  • U kunt kiezen uit vijf eigen risico’s: Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie;

  • U kunt kiezen uit drie verzekeringsgebieden;

  • De verzekerde som voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA) is € 5 miljoen;

  • Uw eigen elektroboot of hybride boot is verzekerd tegen risico’s zoals aanvaring, brand, diefstal, storm en zinken;

  • Tevens biedt deze verzekering dekking voor ongevallen opvarenden, inboedel op uw elektroboot of hybride boot, juridische bijstand, repatriëring, winterberging, transport, hellingen, lichting, opruiming, etc.

  • Voor nieuwe of getaxeerde, werf gebouwde vaartuigen geldt dat bij totaal verlies binnen drie jaar de nieuwwaarde c.q. de getaxeerde waarde (deskundigentaxatie) wordt uitgekeerd.

Bovendien kunt u bij Kuiper Verzekeringen ook uw boottrailer verzekeren. Raadpleegt u vooral de bijgaande verzekeringskaart bootverzekering en polisvoorwaarden pleziervaartuigenverzekering voor nadere informatie.

Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen

Als watersportliefhebber en eigenaar van een vaartuig kunt u met al uw verzekeringsvragen terecht bij de Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen. Hier werken specialisten met verstand van verzekeren en net als u een passie voor de watersport. Wij adviseren u graag!

Scheepsfinanciering

Eindelijk de elektroboot of hybride boot gevonden waarnaar u op zoek was, maar komt het boven uw budget uit? Informeert u dan vooral naar onze mogelijkheden voor scheepsfinanciering.