Elektroboot of hybride boot verzekeren

U kunt pas écht zorgeloos van uw elektroboot of hybride boot genieten als u daarvoor een goede verzekering heeft. Door onze ruim 70 jaar ervaring in het verzekeren van watersport en vaartuigen is Kuiper Verzekeringen specialist op dit vakgebied. Als geen ander kennen wij de risico's die aan uw passie zijn verbonden en hoe wij deze samen met u het beste kunnen voorkomen en beheersen.

Unieke verzekering voor elektroboten ontwikkeld door watersport­specialisten

De ontwikkelingen op het gebied van elektroboten en hybride boten hebben het laatste decennium bepaald niet stilgestaan. Elektrisch varen is dan ook helemaal van deze tijd: stil, schoon, zuinig en duurzaam. In samenwerking met de Vereniging Elektrisch Varen Nederland (EV-NL) en de Stifting Elektrysk Farre Fryslân (SEFF) hebben wij een speciale, eigen verzekering ontwikkeld voor elektrisch en hybride varen. Sindsdien hebben al veel trotse eigenaren gekozen voor de pleziervaartuigenverzekering voor elektroboten en hybride boten van Kuiper Verzekeringen.

Elektrische boot verzekeren

Deze elektrisch varen (EV) verzekering is bedoeld voor eigenaren van elektroboten of hybride boten die hun vaartuig uitsluitend privé gebruiken (gebruikt u uw vaartuig professioneel of voor de verhuur, informeer dan bij onze Watersportdesk naar de mogelijkheden). Ook dient het vaartuig bij aanvang van de verzekering een dagwaarde van tenminste € 10.000,- te hebben.

Het meest onderscheidende van onze EV-verzekering zit in de volgende onderdelen:

 • Een eventuele gratis toetsing van de voortstuwingsinstallatie door een expert van EV-NL of SEFF. De kosten hiervan komen voor rekening van Kuiper Verzekeringen. Hiermee investeren wij heel bewust in veiligheid, kwaliteit en zekerheid voor u en de watersport;

 • Als u de boot bij Kuiper Verzekeringen gaat verzekeren kunt u de toetsing zelfs al laten uitvoeren voorafgaand aan de aankoop van de boot; 

 • Als de voorstuwingsinstallatie volgens de toets voldoet aan de Minimale eisen Elektrische Vaarsystemen – of als er door de Provincie Fryslân subsidie voor wordt verstrekt – ontvangt u van ons bovendien een premiekorting;

 • De batterijen (accu’s) zijn – evenals de lader, omvormer, het display tot en met de walstroomset – net zo uitgebreid verzekerd als de rest van het vaartuig;

 • U krijgt collectiviteitskorting op onze normale premie. 

Daarnaast geniet u ook de ‘reguliere’ voordelen van de WA/cascoverzekering voor pleziervaartuigenverzekering van Kuiper Verzekeringen:

 • De cascopremie wordt berekend op basis van de dagwaarde in plaats van de hogere nieuwwaarde;

 • U krijgt tot maximaal 50% no-claimkorting;

 • U kunt kiezen uit vijf eigen risico’s: Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie;

 • U kunt kiezen uit drie verzekeringsgebieden;

 • De verzekerde som voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA) is € 5 miljoen;

 • Uw eigen elektroboot of hybride boot is verzekerd tegen risico’s zoals aanvaring, brand, diefstal, storm en zinken;

 • Tevens biedt deze verzekering dekking voor ongevallen opvarenden, inboedel op uw elektroboot of hybride boot, juridische bijstand, repatriëring, winterberging, transport, hellingen, lichting, opruiming, etc.

 • Voor nieuwe of getaxeerde, werf gebouwde vaartuigen geldt dat bij totaal verlies binnen drie jaar de nieuwwaarde c.q. de getaxeerde waarde (deskundigentaxatie) wordt uitgekeerd.

De contractduur is 36 maanden als u ervoor kiest bij aanvang van de verzekering het voorstuwingsinstallatie op kosten van Kuiper Verzekeringen te laten toetsen. Kiest u daar niet voor, dan is de contractduur 12 maanden. Na de eerste contracttermijn van 36 of 12 maanden is de verzekering voor onbepaalde duur van kracht. 

Bovendien kunt u bij Kuiper Verzekeringen ook uw boottrailer verzekeren. Raadpleegt u vooral de bijgaande verzekeringskaart bootverzekering en polisvoorwaarden pleziervaartuigenverzekering voor nadere informatie.

Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen

Als watersportliefhebber en eigenaar van een vaartuig kunt u met al uw verzekeringsvragen terecht bij de Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen. Hier werken specialisten met verstand van verzekeren en net als u een passie voor de watersport. Wij adviseren u graag!

Scheepsfinanciering

Eindelijk de elektroboot of hybride boot gevonden waarnaar u op zoek was, maar komt het boven uw budget uit? Informeert u dan vooral naar onze mogelijkheden voor scheepsfinanciering.