Pleziervaartuig verzekeren

U kunt pas écht zorgeloos van uw pleziervaartuig genieten als u daarvoor een goede pleziervaartuigenverzekering (oftewel bootverzekering) heeft. Door onze ruim 70 jaar ervaring in het verzekeren van pleziervaartuigen is Kuiper Verzekeringen specialist op dit vakgebied. Als geen ander kennen wij de risico's die aan uw passie zijn verbonden en hoe wij deze samen met u het beste kunnen voorkomen en beheersen.

Unieke plezier­vaartuigen­verzekering ontwikkeld door watersport­specialisten

De WA/cascoverzekering voor pleziervaartuigen is de beste, meest uitgebreide en vaakst gekozen verzekering. Met deze bootverzekering dekt u zowel schade aan anderen veroorzaakt met uw pleziervaartuig als ook schade aan uw eigen pleziervaartuig zelf.

Daarmee is uw pleziervaartuig ten eerste het gehele jaar verzekerd tegen risico’s zoals brand, storm, aanvaring, diefstal en zinken. Daarnaast is de verzekerde som voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA) € 7,5 miljoen. Bovendien biedt deze pleziervaartuigenverzekering u de onder andere de volgende pluspunten:

  • U kunt kiezen uit diverse verzekeringsgebieden; 

  • De inboedel op uw pleziervaartuig is gratis meeverzekerd tot maximaal 20% van het verzekerd cascobedrag van het vaartuig;

  • Er is vergoeding voor bijkomende kosten bij een ongeval zoals bijvoorbeeld sleep- en hulplonen, lichtings- en opruimingskosten, repatriëringskosten, etc.;

  • U kunt kiezen uit drie pakketten voor een ongevallenverzekering voor opvarenden;

  • U heeft de keuze uit diverse eigen risico's; 

  • De premieberekening is gebaseerd over de dagwaarde;

  • Indien u uw pleziervaartuig laat taxeren of nieuw aanschaft, kan deze waarde voor een bepaalde duur als gegarandeerde uitkering bij totaalverlies gelden;
  • Er is een no-claimkorting tot maximaal 50%;

  • De verzekering pleziervaartuig wordt aangegaan voor de duur van twaalf maanden, daarna is de pleziervaartuigverzekering voor onbepaalde duur van kracht.

In plaats van deze goede, meest uitgebreide en vaakst gekozen WA/cascoverzekering kunt u ook kiezen voor een WA/beperkt cascoverzekering of zelfs alleen een WA-verzekering. Bovendien kunt u bij Kuiper Verzekeringen ook uw boottrailer verzekeren. Raadpleegt u de bijgaande verzekeringskaart bootverzekering en polisvoorwaarden pleziervaartuigenverzekering voor nadere informatie.

Bootverzekering voor diverse vaartuigen

Bovendien heeft Kuiper Verzekeringen speciale eigen bootverzekering ontwikkeld voor sloepen, vletten, tenders, (elektro- en hybride)boten, klassieke jachten, zeiljachten, waterskiboten en chartervaartuigen.

Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen

Als watersportliefhebber en eigenaar van een vaartuig kunt u met al uw verzekeringsvragen terecht bij de Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen. Hier werken specialisten met verstand van verzekeren en net als u een passie voor de watersport. Wij adviseren u graag!

Scheepsfinanciering

Eindelijk het pleziervaartuig gevonden waarnaar u op zoek was, maar komt het boven uw budget uit? Informeert u dan vooral naar onze mogelijkheden voor scheepsfinanciering.