Tender verzekeren

U kunt pas écht zorgeloos van uw tender genieten als u daarvoor een goede tenderverzekering heeft. Door onze ruim 70 jaar ervaring in het verzekeren van watersport en vaartuigen is Kuiper Verzekeringen specialist op dit vakgebied. Als geen ander kennen wij de risico's die aan uw passie zijn verbonden en hoe wij deze samen met u het beste kunnen voorkomen en beheersen.

Unieke verzekering voor tenders ontwikkeld door watersport­specialisten

Als watersportspecialist bij uitstek heeft Kuiper Verzekeringen de toenemende populariteit van tenders al jaren geleden vertaald naar de ontwikkeling van een unieke, eigen verzekering. Sindsdien hebben al veel trotse eigenaren gekozen voor de pleziervaartuigenverzekering voor tenders van Kuiper Verzekeringen.

Deze speciale WA/cascoverzekering voor tenders biedt u ten eerste een zeer aantrekkelijke scherpe premie:

 • De cascopremie wordt berekend op basis van de dagwaarde in plaats van de hogere nieuwwaarde;

 • U krijgt tot maximaal 50% no-claimkorting;

 • U kunt kiezen uit vijf eigen risico’s: Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie.

U bent daarbij uiteraard verzekerd van een uitstekende dekking:

 • U kunt kiezen uit drie verzekeringsgebieden, waarvan de eerste twee bij uitstek geschikt zijn voor tenders en korting op de premie geven:

  • Nederland beperkt: Nederland, exclusief kustwateren, Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer en Markermeer, maar inclusief IJmeer. Met deze keuze ontvangt u 15% korting op de premie;

  • Nederland: Nederland, inclusief Waddenzee, Dollard, Eems, IJsselmeer, Markermeer, Ooster- en Westerschelde. Met deze keuze ontvangt u 10% korting op de premie;

  • Standaard: Europa, tot 10 zeemijl uit de kust en tot 35° OL;

 • De verzekerde som voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA) is € 5 miljoen;

 • Uw eigen tender is verzekerd tegen risico’s zoals aanvaring, brand, diefstal, storm en zinken;

 • Tevens biedt deze verzekering dekking voor ongevallen opvarenden, inboedel op uw tender, juridische bijstand, repatriëring, winterberging, transport, hellingen, lichting, opruiming, etc.

 • Voor nieuwe of getaxeerde, werf gebouwde vaartuigen geldt dat bij totaal verlies binnen drie jaar de nieuwwaarde c.q. de getaxeerde waarde (deskundigentaxatie) wordt uitgekeerd.

Bovendien kunt u bij Kuiper Verzekeringen ook uw boottrailer verzekeren. Raadpleegt u vooral de bijgaande verzekeringskaart bootverzekering en polisvoorwaarden pleziervaartuigenverzekering voor nadere informatie.

Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen

Als watersportliefhebber en eigenaar van een vaartuig kunt u met al uw verzekeringsvragen terecht bij de Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen. Hier werken specialisten met verstand van verzekeren en net als u een passie voor de watersport. Wij adviseren u graag!

Scheepsfinanciering

Eindelijk de tender gevonden waarnaar u op zoek was, maar komt het boven uw budget uit? Informeert u dan vooral naar onze mogelijkheden voor scheepsfinanciering.