Vaar Vakantie Polis

Door onze ruim 75 jaar ervaring in het verzekeren van watersport en vaartuigen is Kuiper Verzekeringen specialist op dit vakgebied. Als geen ander kennen wij de risico's die aan uw passie zijn verbonden en hoe wij deze samen met u het beste kunnen voorkomen en beheersen.

Verzeker uw vaarvakantie

Gaat u een boot huren en staat u op het punt daarvoor een boeking te doen? Dan doet u er verstandig aan direct bij de boeking een vaar vakantie polis af te sluiten, bestaande uit een annuleringsverzekering en/of een reisverzekering. Boekt u – individueel of als groep – een charterreis op een schip, dan kunt u eveneens een vaar vakantie polis afsluiten, bestaande uit een annuleringsverzekering en een reisverzekering.

Vaar vakantie polis: annuleringsverzekering

Bij het boeken van een vaarvakantie of vaarreis is het verstandig om direct een annuleringsverzekering te sluiten:

  • De annuleringsverzekering van de vaar vakantie polis dekt niet alleen de annuleringskosten tussen het moment van boeken en vertrek, maar ook de kosten van eventuele niet gebruikte reisdagen;

  • Kiest u voor de optie ‘garantie-annulering’, dan wordt bij het voortijdig afbreken van uw vakantie zelfs de gehele reissom vergoed.

De annuleringsverzekering van de vaar vakantie polis biedt u bovendien een aantal belangrijke optionele dekkingen:

  • Een logische aanvulling is de rubriek Storm & Mist: Indien niet kan worden gevaren in verband met storm (vanaf windkracht 7), dan wordt 75% (mei t/m september) of 50% (oktober t/m april) van de reissom per dag vergoed. Bij uitval door mist (zicht minder dan 200 meter) is dat 50%. Voorwaarde is dat er tussen 9:00 uur en 21:00 uur minder dan de helft van de tijd kan worden gevaren vanwege storm of mist;

  • Als huurder van een schip betaalt u een borgsom aan de verhuurder. Brengt u de boot schadevrij terug, dan krijgt u de borg terugbetaald. Heeft het schip echter schade opgelopen, dan krijgt u de borg normaal gesproken niet terug. Met de rubriek Borg kunt u zich hiervoor verzekeren. Er wordt dan 80% van de waarborgsom vergoed, met een maximum van € 2.500,-;

  • Het kan helaas gebeuren dat het door u gehuurde schip door uw toedoen zodanig is beschadigd dat deze in de periode daarna niet kan worden verhuurd. De verhuurder kan zijn inkomstenderving op u verhalen. Met de rubriek Gevolgschade worden gederfde huurinkomsten voor een periode van maximaal twee weken en met een maximum van € 5.000,- vergoed. Eventuele extra kosten voor een noodreparatie om het schip in de daaropvolgende periode tóch te kunnen verhuren worden tot maximaal € 500,- vergoed;

  • Heeft u als groep een schip gehuurd, dan kunt u de annuleringsverzekering aanvullen met de rubriek Groepsannulering. Indien de reservering moet worden geannuleerd of het verblijf moet worden afgebroken, bijvoorbeeld vanwege het overlijden of een ernstige ziekte van een deelnemer of vanwege het uitvallen van degene die als schipper fungeert, dan krijgt u daarvoor een vergoeding.

Raadpleegt u vooral de bijgaande polisvoorwaarden en folders voor nadere informatie.

Vaar vakantie polis: reisverzekering

De vaar vakantie polis is ook uit te breiden met een reisverzekering. Raadpleegt u vooral de bijgaande polisvoorwaarden en folders voor nadere informatie.

Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen

Als watersportliefhebber en eigenaar van een vaartuig kunt u met al uw verzekeringsvragen terecht bij de Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen. Hier werken specialisten met verstand van verzekeren en net als u een passie voor de watersport. Wij adviseren u graag!