Brand­verzekering en bedrijfs­schade­verzekering

Ondanks alle preventieve maatregelen die worden getroffen, blijft brand nog altijd één van de grootste bedreigingen van de bedrijfscontinuïteit in het MKB. Als uw bedrijf stil valt door brand, of door bijvoorbeeld inbraak, diefstal of een andere ernstige schade, heeft u (even) geen inkomsten meer. De vaste lasten lopen echter gewoon door. Met een goede brandverzekering en bedrijfsschadeverzekering van Kuiper Verzekeringen verzekert u zich van financiële vergoeding van de directe, indirecte en gevolgschade.

Brand­verzekering: wat is gedekt bij brandschade?

Een moderne brandverzekering verzekert veel meer dan alleen schade door brand. Voor wat betreft de zogenoemde directe schade is er veelal ook dekking voor schade door bijvoorbeeld blikseminslag, storm, water, ontploffing, inbraak en diefstal. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een nog uitgebreidere dekking voor bijvoorbeeld aanrijding of aanvaring van uw bedrijfspanden, stroom- of wateruitval, etc. Bovendien valt ook indirecte schade, bijvoorbeeld waterschade ontstaan door het blussen, onder een moderne brandverzekering.

Kies de brandverzekering bedrijven die bij u past

Ieder bedrijf en dus ook ieder bedrijfspand is uniek. Het kiezen van de juiste verzekering is dan ook maatwerk. Zo zijn er voor het verzekeren van een bedrijfspand bijvoorbeeld meerdere manieren om de verzekerde som te bepalen. Door de stijgende bouwkosten kost herbouw steeds meer. Hierdoor neemt de kans op onderverzekering toe. Wij adviseren onze klanten dan ook om te kiezen voor verzekering op basis van vaste taxatie. Niet alleen voor bedrijfspanden, maar ook voor inventaris. Hierbij wordt de verzekerde som bepaald door een erkend, onafhankelijk taxatiebureau en daardoor verplicht de wet dat schade tot maximaal deze verzekerde som wordt vergoed. Kuiper Verzekeringen heeft hiervoor contacten met taxateurs en regelt voor u de taxatie.

Bedrijfsschadeverzekering een noodzakelijke aanvulling

De gevolgen van een brand gaan helaas vaak veel verder dan alleen de directe en indirecte schade. Er moet bijvoorbeeld worden opgeruimd of zelfs wel gesloopt en opnieuw gebouwd. Nieuwe bouwtekeningen moeten worden gemaakt, bouwvergunningen worden aangevraagd en nieuwe machines worden besteld. Kortom: u kunt tijdelijk niet of minder produceren en daardoor loopt u omzet en brutowinst mis. En dat terwijl uw vaste lasten zoals bijvoorbeeld salarissen veelal gewoon doorlopen. Dat noemen wij bedrijfsschade. En daar kunt u zich tegen verzekeren met een goede bedrijfsschadeverzekering van Kuiper Verzekeringen.