Pensioenverzekering

Zoals het recente pensioenakkoord al aantoont is de gehele pensioenwereld volop in beweging. Met een goede pensioenverzekering van Kuiper Verzekeringen toont u goed werkgeverschap, investeert u in een duurzame relatie met uw medewerkers en houdt u toch uw pensioenregeling betaalbaar voor u als werkgever.

Eindloon al verdwenen en ook middelloon is te duur 

We leven gelukkig langer, maar de vergrijzing en ontgroening, in combinatie met de extreem gedaalde rente, leiden tot drastische wijzigingen. Het heeft er onder andere toe geleid dat de pensioen- en AOW-leeftijd omhoog is gegaan en pensioenfondsen in het nauw komen.

Het zogenaamde eindloonstelsels is al zo goed als verdwenen en hetzelfde lijkt te gebeuren met het middelloonstelsel. De rentestand is momenteel extreem laag. Als werkgever moet u het renteverschil bijbetalen en dit betekent een forse stijging van de lasten. Dit brengt de continuïteit in gevaar, terwijl u als werkgever toch een zorgplicht voor uw medewerkers heeft.

Systeem van beschikbare premie heeft de toekomst

Als pensioenvoorziening voor hun medewerkers kiezen werkgevers steeds meer voor een systeem op basis van beschikbare premie. Dit betekent dat er een jaarlijkse premie op basis van leeftijd wordt gestort in een eigen pensioenpolis. Dit pensioenkapitaal groeit op basis van de jaarlijkse inleg plus het behaalde rendement. Het risico van dit rendement ligt bij de werknemer, wat een essentieel verschil is met het middelloonsysteem. Ieder jaar is er de mogelijkheid tot keuze voor een gegarandeerd pensioen.