Spaar­verzekering

Vrijwel iedereen kent het sparen bij een bank. Maar sparen is niet meer wat het ooit was. De rente bij banken is zo goed als nul en dreigt zelfs negatief te worden. Dat is uiteraard zonde van uw spaargeld. Met een spaarverzekering van Kuiper Verzekeringen legt u periodiek voor langere tijd een vast bedrag in of u betaalt een eenmalige koopsom. Op de afgesproken einddatum ontvangt u een gegarandeerde uitkering.

Wat is een spaar­verzekering?

Met een spaarverzekering spaart u voor een doel op langere termijn. Dat doel bepaalt u uiteraard zelf. U kunt bijvoorbeeld sparen voor de (gedeeltelijke) aflossing van een hypotheek, de studiejaren van uw kinderen, een grote reis, of gewoon als extra spaarpot achter de hand. U kunt vaak zowel periodiek als eenmalig een bedrag inleggen.

Een spaarverzekering wijkt af van sparen op de bank. Bijvoorbeeld doordat u de verzekering voor langere tijd aangaat. Tussentijds opnemen of beëindigen is vaak niet mogelijk of alleen tegen bepaalde kosten. Daar staat tegenover dat er vaak sprake is van een vaste, hogere rente gedurende de spaarperiode, een gegarandeerd eindbedrag en dat er vaak ook een uitkering mogelijk is voor als u tussentijds overlijdt.

Kies de spaarverzekering die bij u past

Ook voor een spaarverzekering geldt dat er vele vormen en varianten zijn. Ieder weer met eigen dekkingen en specifieke voorwaarden. Met de jarenlange ervaring van Kuiper Verzekeringen begeleiden wij u graag door het aanbod en kijken wij samen met u welke spaarverzekering passend is voor uw situatie.