Beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering

U bent ervaren, deskundig en professioneel. U werkt met leveringsvoorwaarden en heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Bovendien onderhoudt u goede relaties met uw klanten en opdrachtgevers. Dan nog kunt u een ‘verkeerd’ advies, een vergissing of een fout tijdens uw werk helaas niet altijd voorkomen.

Beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering die bij u past

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Kuiper Verzekeringen verzekert u de financiële vermogensschade die uw opdrachtgever lijdt door een beroepsfout waarvoor u aansprakelijk bent.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is vooral bedoeld voor bedrijven en ZZP’ers die bijvoorbeeld advies geven, tekeningen maken of berekeningen uitvoeren, zoals management consultants, organisatieadviseurs, architecten, ingenieurs, ICT-specialisten, etc.

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt u zowel anderen als u zelf. U verzekert immers de financiële vermogensschade – zoals misgelopen of lagere omzet, hogere kosten, etc. – die een klant of opdrachtgever lijdt en waarvoor u aansprakelijk bent. Een beroepsfout hoeft daarbij niet alleen een verkeerd advies te zijn. U kunt ook denken aan het (onbedoeld) schenden van een geheimhoudings- of privacyplicht, of intellectuele eigendomsrechten zoals een merk- of auteursrecht. Maar ook het (onbedoeld) door uw toedoen kwijt- of onbruikbaar raken van documenten of data.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn er echter in veel soorten en maten. Belangrijke factoren zijn daarbij wat uw bedrijfsactiviteiten zijn, wie u wilt verzekeren (bijvoorbeeld medewerkers, stagiaires, onderaannemers, etc.) en waarvoor. Daarom stemt Kuiper Verzekeringen de dekkingen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af op de specifieke situatie en behoefte van uw bedrijf.

Niet altijd wettelijk verplicht, wel steeds vaker geëist

Voor bepaalde beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vanuit de wet of een brancheorganisatie verplicht. Klanten en opdrachtgevers eisen vanuit hun inkoopvoorwaarden echter steeds vaker dat bedrijven en ZZP’ers hun aansprakelijkheid zelf hebben verzekerd voordat ze voor hen werkzaamheden mogen verrichten.

Niet te verwarren met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheid wordt soms verward met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt u de materiële en letselschade aan personen en zaken die door u of uw medewerkers wordt veroorzaakt. Wilt u meer weten over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Klik dan hier.