Overlijdens­risico­verzekering

De financiële gevolgen van een overlijden gaan verder dan alleen een uitvaart. De kosten van levensonderhoud van de nabestaanden gaan immers grotendeels door, terwijl er vaak (toekomstig) inkomen wegvalt. Met een goede overlijdensrisicoverzekering van Kuiper Verzekeringen zorgt u ervoor dat geliefden in een toch al moeilijke tijd zich ook niet nog eens zorgen hoeven te maken om hun financiële situatie.

Kies de overlijdens­risico­verzekering die bij u past

De financiële gevolgen van een overlijden gaan zoals gezegd vaak verder dan alleen een uitvaart. De kosten van levensonderhoud van de nabestaanden gaan immers grotendeels door, terwijl er vaak (toekomstig) inkomen wegvalt. Met een overlijdensrisicoverzekering (ook wel levensverzekering genoemd) wordt in zekere mate voorkomen dat nabestaanden financiële problemen krijgen na een overlijden van hun dierbare. Zij ontvangen dan eenmalig een bedrag. Dit bedrag is in principe vrij door hen te besteden. Veel mensen gebruiken dit niet zo zeer om een uitvaart te bekostigen, maar om bijvoorbeeld de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen, kinderen (verder) te kunnen laten studeren of andere financiële verplichtingen na te kunnen komen. Hierdoor kunnen nabestaanden het leven wat zij gewend waren – ondanks het wegvallen van een geliefde – zo goed als mogelijk voortzetten.

Met de jarenlange ervaring van Kuiper Verzekeringen begeleiden wij u graag door het aanbod en kijken wij samen met u welke overlijdensrisicoverzekering passend is voor uw situatie.

Niet te verwarren met een uitvaartverzekering

Hoewel ze met elkaar verwant zijn, worden ze vaak onterecht met elkaar verward: de overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering. Wat ze uiteraard met elkaar gemeen hebben is het einde van een leven. Maar ze gaan minstens net zo over het voor elkaar blijven zorgen. Ook na de dood. Een gemiddelde uitvaart kost in Nederland als snel tussen de 7.000 en 10.000 euro. Speciaal daarvoor is een uitvaartverzekering.