Uitvaart­verzekering

Een gemiddelde uitvaart kost in Nederland al snel tussen de 7.000 en 10.000 euro. Met een goede uitvaartverzekering van Kuiper Verzekeringen zorgen u en uw naasten ervoor, dat geliefden in een toch al moeilijke tijd zich niet ook nog eens zorgen hoeven te maken om hun financiële situatie.

Kies de uitvaart­verzekering die bij u past

Een uitvaartverzekering is een verzekering voor de kosten van een begrafenis of crematie. Ook voor een uitvaartverzekering geldt dat er vele vormen en varianten zijn. Ieder weer met eigen dekkingen en specifieke voorwaarden.

Op hoofdlijnen zijn er twee type uitvaartverzekeringen:

  • Met een geldverzekering krijgen de nabestaanden een bedrag uitgekeerd waarmee zij de uitvaart zelf betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van de gekozen verzekerde som, de polisvoorwaarden en de betaalde premie;

  • Met een naturaverzekering ontvangen de nabestaanden geen geld, maar worden de afgesproken, verzekerde diensten die bij een begrafenis of crematie horen door een uitvaartorganisatie geleverd. Veel uitvaartverzekeringen bieden standaard een basispakket. Dit kan naar keuze worden aangevuld met extra opties. 

De premie voor een uitvaartverzekering betaalt u periodiek voor bijvoorbeeld 20 of 30 jaar. Ook is het mogelijk om hiervoor eenmalig een zogenoemde koopsom in te leggen.
Met de jarenlange ervaring van Kuiper Verzekeringen begeleiden wij u graag door het aanbod en kijken wij samen met u welke uitvaartverzekering passend is voor uw situatie.

Niet te verwarren met een overlijdensrisicoverzekering

Hoewel ze met elkaar verwant zijn, worden ze vaak onterecht met elkaar verward: de uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering. Wat ze uiteraard met elkaar gemeen hebben is het einde van een leven. Maar ze gaan minstens net zo over het voor elkaar blijven zorgen. Ook na de dood. De financiële gevolgen van een overlijden gaan vaak immers verder dan alleen een uitvaart. Speciaal daarvoor is een overlijdens-risicoverzekering.