Sloep of vlet verzekeren

U kunt pas écht zorgeloos van uw sloep of vlet genieten als u daarvoor een goede sloepverzekering heeft. Door onze ruim 70 jaar ervaring in het verzekeren van watersport en vaartuigen is Kuiper Verzekeringen specialist op dit vakgebied. Als geen ander kennen wij de risico's die aan uw passie zijn verbonden en hoe wij deze samen met u het beste kunnen voorkomen en beheersen.

Unieke sloepverzekering ontwikkeld door watersport­specialisten

Als watersportspecialist bij uitstek heeft Kuiper Verzekeringen de toenemende populariteit van sloepen en vletten al jaren geleden vertaald naar de ontwikkeling van een unieke, eigen verzekering. Sindsdien hebben al veel trotse eigenaren gekozen voor de pleziervaartuigenverzekering voor sloepen en vletten van Kuiper Verzekeringen. Deze speciale WA/cascoverzekering voor sloepen en vletten biedt u ten eerste een zeer aantrekkelijke scherpe premie:

 • De cascopremie wordt berekend op basis van de dagwaarde in plaats van de hogere nieuwwaarde;

 • U krijgt tot maximaal 50% no-claimkorting;

 • U kunt kiezen uit vijf eigen risico’s: Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie.

U bent daarbij uiteraard verzekerd van een uitstekende dekking:

 • U kunt kiezen uit drie verzekeringsgebieden, waarvan de eerste twee bij uitstek geschikt zijn voor sloepen en vletten en korting op de premie geven:

  • Nederland beperkt: Nederland, exclusief kustwateren, Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer en Markermeer, maar inclusief IJmeer. Met deze keuze ontvangt u 15% korting op de premie;

  • Nederland: Nederland, inclusief Waddenzee, Dollard, Eems, IJsselmeer, Markermeer, Ooster- en Westerschelde. Met deze keuze ontvangt u 10% korting op de premie;

  • Standaard: Europa, tot 10 zeemijl uit de kust en tot 35° OL;

 • De verzekerde som voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA) is € 5 miljoen;

 • Uw eigen sloep of vlet is verzekerd tegen risico’s zoals aanvaring, brand, diefstal, storm en zinken;

 • Tevens biedt deze verzekering dekking voor ongevallen opvarenden, inboedel op uw sloep of vlet, juridische bijstand, repatriëring, winterberging, transport, hellingen, lichting, opruiming, etc.

 • Voor nieuwe of getaxeerde, werf gebouwde vaartuigen geldt dat bij totaal verlies binnen drie jaar de nieuwwaarde c.q. de getaxeerde waarde (deskundigentaxatie) wordt uitgekeerd.

Bovendien kunt u bij Kuiper Verzekeringen ook uw boottrailer verzekeren. Raadpleegt u vooral de bijgaande verzekeringskaart bootverzekering en polisvoorwaarden pleziervaartuigenverzekering voor nadere informatie.

Elektrische sloep verzekeren

Bent u in het bezit van een elektrische sloep? Onze elektrisch varen verzekering is voor eigenaren van elektroboten of hybride boten die hun vaartuig uitsluitend privé gebruiken. Gebruikt u uw vaartuig professioneel of voor de verhuur? Informeer dan bij onze Watersportdesk naar de mogelijkheden. Ook dient het vaartuig bij aanvang van de verzekering een dagwaarde van tenminste € 10.000,- te hebben.

Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen

Als watersportliefhebber en eigenaar van een vaartuig kunt u met al uw verzekeringsvragen terecht bij de Watersportdesk van Kuiper Verzekeringen. Hier werken specialisten met verstand van verzekeren en net als u een passie voor de watersport. Wij adviseren u graag!

Scheepsfinanciering

Eindelijk de sloep of vlet gevonden waarnaar u op zoek was, maar komt het boven uw budget uit? Informeert u dan vooral naar onze mogelijkheden voor scheepsfinanciering.