Aansprakelijk­heids­verzekering voor taxateurs van klassiekers

Als taxateur onderzoekt en beoordeelt u dagelijks de mooiste, meest unieke en kostbaarste klassieke auto’s. Dat doet u iedere keer weer professioneel en met al uw kennis en kunde. Maar zelfs de allerbeste kan een ‘vergissing’ of ‘verkeerde’ berekening overkomen.

Bedrijfs­aansprakelijk­heid en beroeps­aansprakelijk­heid in één verzekering

Omdat Kuiper Verzekeringen net als u een passie heeft voor klassieke auto’s, wij er zelf ook in rijden en al decennialang onderdeel zijn van de oldtimerfamilie, hebben wij speciaal voor taxateurs van klassieke auto’s een aansprakelijkheidsverzekering ontwikkeld waarmee u uw bedrijfsaansprakelijkheid én beroepsaansprakelijkheid in één unieke verzekering combineert.

Naast algemene risico’s is ieder bedrijf uiteraard uniek en dus ook de situaties waarvoor u aansprakelijk gesteld kunt worden. Leveringsvoorwaarden beschermen u hier vaak slechts ten dele tegen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt u de materiële en letselschade aan personen en zaken die door u of uw medewerkers wordt veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld eventuele schade aan de klassieke auto’s van uw cliënten. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert u de financiële vermogensschade die uw opdrachtgever of cliënt lijdt door een beroepsfout waarvoor u aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld een te laag getaxeerde waarde, waardoor een oldtimer voor een te lage prijs is verkocht.

Met de door Kuiper Verzekeringen ontwikkelde aansprakelijkheidsverzekering voor taxateurs van klassiekers combineert u uw bedrijfsaansprakelijkheid én beroepsaansprakelijkheid in één unieke verzekering.

Niet wettelijk verplicht, wel steeds vaker geëist

Een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering en/of beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Steeds vaker zien we echter dat klanten en opdrachtgevers, maar ook leveranciers dit wel als voorwaarde stellen om zaken te doen. Dat is dan ook voor veel bedrijven een extra reden om deze verzekeringen af te sluiten.