Brom­fiets­verzekering

Ritjes naar het werk, school, familie of vrienden, het centrum of even naar de winkel; we laten steeds vaker de auto staan, terwijl lopen of fietsen niet voor iedereen een optie is. Heeft u een bromfiets, snorfiets of (e-)scooter? Een speed pedelec of high speed e-bike? Een scootmobiel of een 45 km auto? Dan verzekert u deze uitstekend met een bromfietsverzekering van Kuiper Verzekeringen.

Kies de brom­fiets­verzekering die bij u past

Een bromfietsverzekering is bedoeld voor motorisch (inclusief elektrisch) aangedreven voertuigen met een motorinhoud tot maximaal 50cc, een bromfiets- of snorfietskenteken en een maximum snelheid van 45 kilometer per uur.

Ook bromfietsverzekeringen en de daarbij horende premies zijn er in vele soorten en maten. Net als voor auto’s en motoren geldt dat de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor iedere eigenaar verplicht is.

Bij Kuiper Verzekeringen kunt u kiezen uit drie verschillende pakket-opties:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Volledig casco: Met deze zogenoemde Allrisk verzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw bromfiets bij anderen veroorzaakt en voor schade aan uw eigen bromfiets;
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) + Beperkt casco: Met deze verzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw bromfiets bij anderen veroorzaakt en voor schade aan uw eigen bromfiets, maar dit laatste alleen als er sprake is van bijvoorbeeld diefstal en ‘inbraak’;
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA): Met deze verzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u met uw bromfiets bij anderen veroorzaakt.

Deze pakket-opties kunt u aanvullen met veel gevraagde dekkingen zoals een schadeverzekering of ongevallenverzekering voor opzittenden en/of een rechtsbijstandverzekering. Bij Kuiper Verzekeringen kunt u ook uw personenauto, motorfiets, caravan of camper verzekeren. Voor klassieke auto’s heeft Kuiper Verzekeringen specialistische autoverzekeringen ontwikkeld.

Met de jarenlange ervaring van Kuiper Verzekeringen begeleiden wij u graag door het aanbod en kijken wij samen met u welke bromfietsverzekering past bij uw situatie.

Een bromfiets verzekeren?

Heeft u al een motorverzekering via Kuiper Verzekeringen? Bij schade kunt u eenvoudig online een schadeformulier invullen.