Vaar op zeker

Folder watersportvakantie Aanvraagformulier Polisvoorwaarden ANNULERING Polisvoorwaarden REIS

Advies of hulp nodig?

Wij bellen u zo spoedig mogelijk.

Bel mij

Watersportvakantieverzekering - reis & annulering

Annuleringsverzekering en reisverzekering voor boothuur en bootcharter

Indien u een boot gaat huren en daarvoor een boeking gaat doen, dan doet u er verstandig aan direct bij de boeking een watersportvakantie-verzekering af te sluiten. Zo'n verzekering kan uit twee onderdelen bestaan: Annulering en Reis. Het onderdeel Annulering kent een aantal interessante opties: Storm & Mist, Borg, Gevolgschade, Faillissement verhuur-/charterbedrijf en Groep .

Gecombineerde annulerings- en reisverzekering

Boekt u - individueel of als groep - een charterreis, dan kunt u eveneens een Watersport-verzekering afsluiten. Dit is een gecombineerde annulerings- en reisverzekering.

  

Watersportvakantieverzekering - Annulering

Bij het boeken van een vaarvakantie of -reis is het verstandig om direct een annuleringsverzekering te sluiten. Onze annuleringsverzekering voor een watersportvakantie dekt niet alleen de annuleringskosten tussen het moment van boeken en vertrek, maar ook de kosten van alle niet gebruikte reisdagen. Als u kiest voor de optie "Garantie-annulering", dan wordt bij het voortijdig afbreken van uw vakantie zelfs de gehele reissom vergoed. Een nuttige uitbreiding kan "Waarnemer" zijn. Als er iets gebeurt met bijvoorbeeld uw zaakwaarnemer of oppas, dan kan dat een reden zijn om uw vaarvakantie af te breken.

Wilt u meer weten over deze Watersportvakantieverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met de juiste keuze

Rubriek Storm & Mist

Een logische aanvulling op de Annuleringsverzekering is de rubriek Storm & Mist. Indien niet kan worden gevaren in verband met storm (vanaf windkracht 7), dan wordt 75% (mei t/m september) of 50% (oktober t/m april) van de reissom per dag vergoed. Bij uitval door mist (zicht minder dan 200 meter) is dat 50%. Voorwaarde is dat er tussen 9:00 uur en 21:00 uur minder dan de helft van de tijd kan worden gevaren vanwege storm of mist.

Wilt u meer weten over deze aanvulling op de annuleringsverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met de juiste keuze

Rubriek Borg

Als huurder van een schip betaalt u een borgsom aan de verhuurder. Brengt u de boot schadevrij terug, dan krijgt u de borg terugbetaald. Heeft het schip echter schade opgelopen, dan krijgt u de borg normaal gesproken niet terug. Met de rubriek BORG kunt u zich hiervoor verzekeren. Er wordt dan 80% van de waarborgsom vergoed, met een maximum van € 2.500,-.

Wilt u meer weten over deze aanvulling op de annuleringsverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met de juiste keuze

Rubriek Gevolgschade

Met "gevolgschade" wordt bedoeld dat het door u gehuurde schip door uw toedoen zodanig is beschadigd dat deze in de periode daarna niet kan worden verhuurd. De verhuurder kan zijn inkomstenderving op u verhalen. Wij vergoeden zijn gederfde huurinkomsten voor een periode van maximaal twee weken, met een maximum van € 5.000,-. Eventuele extra kosten voor een noodreparatie om het schip in de daaropvolgende periode tóch te kunnen verhuren worden tot maximaal € 500,- vergoed.

Wilt u meer weten over deze aanvulling op de annuleringsverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met de juiste keuze.

Rubriek Faillissement verhuur-/charterbedrijf

Wilt u meer weten over deze aanvulling op de annuleringsverzekering? Klik hier.

Rubriek Groep

Heeft u als groep een schip gehuurd, dan kunt u de annuleringsverzekering aanvullen met "groepsannulering". Indien de reservering moet worden geannuleerd of het verblijf moet worden afgebroken, bijvoorbeeld vanwege het overlijden of een ernstige ziekte van een deelnemer of vanwege het uitvallen van degene die als schipper fungeert, dan krijgt u een uitkering.

Wilt u meer weten over deze aanvulling op de annuleringsverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met de juiste keuze! 

Watersportverzekering voor Vakantie en Reizen

Dit onderdeel kent een complete basisdekking: bagage, personenhulpverlening, telecommunicatiekosten, buitengewone kosten en schade logiesverblijven. Daarnaast is de verzekering uit te breiden met een dekking voor geneeskundige kosten, ongevallen, sport, rechtsbijstand, geld, hulp & huur vervoermiddel en extra sportuitrusting. Afhankelijk van uw bestemming kiest u voor één van de drie dekkingsgebieden: Nederland, Europa, wereld. Als extra mogelijkheid is er de Topdekking. Daarmee bent u nóg completer verzekerd. Mocht het nodig zijn, dan kunt u dag en nacht rekenen op hulp van een professionele hulporganisatie.

Wilt u meer weten over deze reisverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met de juiste keuze.

Raadpleeg de folder en het aanvraagformulier voor meer informatie.